Feed aggregator

Gyógyítható-e a gerincferdülés?

Webbeteg - 5 hours 1 min
A gerincferdülés a gerinc oldalirányú elhajlását jelenti, amelynek alapvetően két típusát különböztetjük meg.
Categories: Egészség

Ismét romlott a levegőminőség

Webbeteg - 5 hours 51 min
Több településen ismét romlott a levegőminőség az elmúlt napokban - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Categories: Egészség

Szempanaszok, amelyek betegségre utalnak

Vital - 6 hours 21 min
Egy álmatlan éjszaka vagy klóros vizű uszoda után általában egyértelmű, mi a baj a szemünkkel. Néha azonban előfordulhat, hogy a megszokottnak tűnő rendellenesség valamilyen súlyosabb betegségre utal.
Categories: Egészség

Milyen látásproblémák és milyen dioptria esetén javasolt a lézeres szemműtét?

Webbeteg - 6 hours 30 min
A fénytörési hibákat szemüveg és kontaktlencse mellett lézerrel és bizonyos esetekben szemlencseműtéttel is lehet korrigálni (meg lehet oldani). Ezek a beavatkozások a szaruhártyát vagy a szemlencsét érintik.
Categories: Egészség

Az étkezés utáni vércukorszint-emelkedés

Vital - 6 hours 51 min
A cukorbetegek esetében a meghatározó keringési szövődmények előfordulásának és halálozásának érzékeny előrejelzője a vércukorszint étkezést követő emelkedése.
Categories: Egészség

Az e-cigaretta mégsem olyan ártalmatlan alternatívája a dohányzásnak?

Vital - 7 hours 51 min
Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.
Categories: Egészség

Károsodott idegsejteket javítottak ki

Vital - 8 hours 21 min
Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai tudósok, akik azt remélik, eredményeik nyomán olyan gyógyszerek fejleszthetők ki, amelyekkel meg lehet állítani, esetleg vissza is lehet fordítani az elbutulást - számolt be róla a BBC News.
Categories: Egészség

Országos allergia rizikótérképre lenne szükség

Vital - 11 hours 21 min
Országos allergia rizikótérképre lenne szükség, mert annak segítségével hatékonyabban lehetne szervezni az ellátást és a pollencsökkentést - közölte Nékám Kristóf allergológus.
Categories: Egészség

A menopauzát kísérő tünetek kezelési lehetőségei

Webbeteg - 11 hours 33 min
A menopauzát kísérő tünetek kezelhetőek, illetve a szövődményként kialakuló betegségeket meg lehet előzni. Mielőtt bármelyik kezelési formát választja, beszéljen orvosával a lehetőségekről és a kockázatokról.
Categories: Egészség

Az agresszív viselkedés okai - Ki nem tudja kontrollálni?

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 21:36
A düh és az agresszivitás természetes emberi ösztön, mindannyiunk életében jelen van. Vannak azonban olyan emberek, akik nem tudják kontrollálni indulataikat és agresszív viselkedésükkel veszélybe sodorják magukat és másokat is.
Categories: Egészség

Köhögés és köhögéscsillapítás

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 20:03
A köhögés egy tünet, amely különböző betegségek velejárója lehet. A leggyakoribb oka a vírusos vagy bakteriális fertőzés.
Categories: Egészség

Gyors segítség fogfájásra: házi praktikák

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 18:36
Fogfájás esetén előbb vagy utóbb mindenképp fogorvoshoz kell fordulni, mert csak szakember segíthet a probléma megoldásában. De amíg nem szánja rá magát vagy nincs lehetősége orvoshoz menni, adunk néhány tanácsot, melyek segítségével enyhítheti a fájdalmat.
Categories: Egészség

Férfi influenza: valós betegség lehet?

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 16:06
A férfi influenza kifejezést leginkább pejoratív értelemben használjuk azokra, akik túl sokat panaszkodnak a megfázásuk vagy influenzájuk miatt. Egy kutatás eredménye azonban arra enged következtetni, hogy a férfi influenza valós betegség lehet.
Categories: Egészség

Így hat a stressz a mozgásszervekre

Vital - Sun, 02/17/2019 - 14:45
A stressz a mindennapi élet velejárója, ám vannak olyan emberek, akik nem csak a feszültségekkel, hanem az abból adódó egészségügyi problémákkal is kénytelenek számolni. Sokaknál ugyanis ennek hatására mozgásszervi problémák (is) jelentkeznek, melyek akár huzamosabb ideig is fennállhatnak. Hogy pontosan hogy függ össze a mentális állapot és az izomzat, arról dr. Váradi Éva főorvosnőt, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistáját kérdeztük.
Categories: Egészség

5 tévhit a sclerosis multiplexről

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 14:33
A sclerosis multiplexben szenvedő beteg életét számos tévhit nehezíti meg, ám ha sikerül ezeket a tényektől különválasztani, az segít abban, hogy a diagnózis ellenére teljes életet élhessen.
Categories: Egészség

9 betartható szabály a tartós fogyáshoz

Vital - Sun, 02/17/2019 - 14:15
Mindenki úgy szeretne fogyni, hogy az ne legyen túl megerőltető és az elért eredmény is szépen megmaradjon.
Categories: Egészség

Hat étel, amitől még éhesebbek leszünk

Vital - Sun, 02/17/2019 - 12:45
Bizonyos ételekből bármennyit eszünk, sosem lakunk jól.
Categories: Egészség

Aterotrombózis - Mit okozhat az érelmeszesedés?

Webbeteg - Sun, 02/17/2019 - 12:36
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
Categories: Egészség

Mit csinál a homeopata orvos?

Vital - Sun, 02/17/2019 - 11:45
A homeopátia másképp működik, mint a hagyományos orvoslás. Ez önmagában nem újdonság, viszont fontos különbség, hogy ha homeopata orvost készülünk felkeresni, érdemes felkészülnünk gondolatban – saját magunkból.
Categories: Egészség

Az orgazmus genetikája

Vital - Sun, 02/17/2019 - 11:15
A nők orgazmuskészségének jelentős genetikai okai vannak. Erre a következtetésre jutottak brit kutatók, több mint 2000 női ikerpár által kitöltött kérdőív kielemzése után.
Categories: Egészség
Syndicate content