Feed aggregator

Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 20:35
A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.
Categories: Egészség

Herevisszér-tágulat - Okok, tünetek és kezelés

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 19:05
Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a herevisszér-tágulattal (varicocele) kapcsolatban.
Categories: Egészség

A halszag szindróma okai, tünetei és kezelése

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 17:05
A halszag szindróma, más néven trimetilaminuria egy olyan genetikai, anyagcserét érintő öröklődő megbetegedés, melyben a világon dokumentáltan csak pár száz ember szenved.
Categories: Egészség

A 3 voltos gyermekgyilkos

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 15:05
Ki ne ismerné, kicsi kerek, fényes, sikamlós és már minden háztartásban megtalálható - ez a gombelem. A távirányító, a kislámpa, a gyermekjáték, na és a számítógép alaplapja is ezzel működik. Elemcserénél gyorsan eltűnik, leejtjük, nem találjuk, majd csak meglesz. De mi van, ha a gyerek találja meg? Baj, nagyon nagy baj! Mert pont olyan, mint a cukorka, fényes, érdekes és gyakrabban, mint gondolnánk, a gyermek orrában, fülében vagy a szájában landol.
Categories: Egészség

Szív- és érrendszeri betegségek és a nyár

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 13:33
A nyári meleg az egészségeseket is gyakran próbára teszi. A nagyobb mértékű párolgás és az izzadás okozta folyadékvesztést pótolni kell. A melegben a bőr erei kitágulnak, ennek hatására csökken a vérnyomás.
Categories: Egészség

Betegápolás, az utolsó pillanatig

Vital - Sat, 08/17/2019 - 13:15
Mind a család, mind a társadalom számára igen nagy problémát jelent a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő vagy már haldokló beteg ellátása. Még a fejlett társadalmakban sem általános, hogy a betegek életük utolsó, nehéz szakaszában megkapják a megfelelő gondoskodást.
Categories: Egészség

Ha már nem várjuk a gólyát: A sterilizáció

Vital - Sat, 08/17/2019 - 12:45
A mesterséges meddővé tétel szinte 100%-os fogamzásgátlási módszer. A döntés egy életre szól, így az oda vezető út hosszú. Hogyan jut el egy pár a gondolattól a műtétig?
Categories: Egészség

A nyár hűsítő kedvencei - Fagylaltok és jégkrémek

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 11:35
Perzselő napsütés - szinte vibrál a levegő a hőségben, mégis hosszú sor kígyózik az egyik cukrászda előtt... A nyár egyik legkedveltebb édes hűsítőjére várnak: mindenki fagylaltozással szeretné biztosítani magának a felfrissülést.
Categories: Egészség

Dackorszak: Én akarom, én tudom

Vital - Sat, 08/17/2019 - 11:15
Az énkép, éntudat kialakulásának legforradalmibb megnyilatkozása a gyermek dacossága, a saját akaratának érvényesítésére való törekvés. Az önállóság és énfejlődés kritikusabb, nehezebb szakaszában fontos, hogy érezze, tudja, hogy mi az, ami az ő akaratán múlik.
Categories: Egészség

Hat alapszabály, hogy a grillezés egészséges és finom legyen

Vital - Sat, 08/17/2019 - 10:45
Ezt a hat alapszabályt kell betartani ahhoz, hogy a grillezés egészséges legyen, sőt nagyon finom! Unod a hagyományos grillrecepteket? Itt van négy különlegesség...
Categories: Egészség

Niacin, az energetizáló vitamin

Vital - Sat, 08/17/2019 - 10:15
A B3 vitamin, más néven a niacin fontos szerepet játszik a sejtek energia-háztartásában, közreműködik az emésztőrendszer működésében. Hozzájárul a bőr egészségéhez és a koleszterinszint szabályozásához.
Categories: Egészség

A klímaberendezések hatásai az egészségünkre

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 09:36
A nyár és a kánikula beköszöntésével, aki teheti, kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását. Manapság már nem is tudjuk, akarjuk elkerülni, hogy találkozzunk a klíma hatásával, ami azonban nem feltétlen jelent csak mindig pozitív dolgokat.
Categories: Egészség

A hemofília tünetei és kezelése

Webbeteg - Sat, 08/17/2019 - 03:06
A hemofília ritka, veleszületett, X kromoszómához kötött megbetegedés. Az esetek körülbelül 30 százalékában azonban nem mutatható ki családi előfordulás, ezek új mutáció következményei.
Categories: Egészség

Anovulációt cukorbetegség is okozhat

Webbeteg - Fri, 08/16/2019 - 20:16
Akár teherbe szeretne valaki esni, akár nem, fontos, hogy ha a normálisnál eltérő a ciklusa, mindenképp vizsgáltassa ki magát, ugyanis akár súlyos betegséget is jelezhet! Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa elmondása szerint meglehet, hogy cukorbetegség áll a hátterében.
Categories: Egészség

A kiégés szindróma

Webbeteg - Fri, 08/16/2019 - 18:03
A kiégés (burnout) szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok stb.). A burnout syndrome kifejezést - még ha sokan magukra is ismernek - orvosi értelemben csak az így jellemezhető munkakörökkel kapcsolatban használják.
Categories: Egészség

A túlzott fluorbevitel veszélye: a dentális fluorózis

Webbeteg - Fri, 08/16/2019 - 16:06
Fluorózis akkor alakul ki, amikor a fogzománc az elégtelen mineralizáció (vagyis az ásványi anyagok hiányos beépülése) miatt porózusabbá, érdesebbé, törékenyebbé válik. Ezt a fogzománc érési, fejlődési szakában történő túlzott fluoridbevitel okozza, leginkább tehát az 1-8. életévben jellemző, mert ez idő alatt fejlődik ki a maradó fogaink zöme az állkapcsunkban.
Categories: Egészség

Fitoösztrogének - Milyen táplálékban találhatók és milyen hatásuk van?

Webbeteg - Fri, 08/16/2019 - 14:35
A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani.
Categories: Egészség

A vízipipázás veszélyesebb lehet, mint a dohányzás más formái

Vital - Fri, 08/16/2019 - 13:45
Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása veszélyesebb lehet, mint a dohányzás más formái.
Categories: Egészség

Új eljárás segíthet kimutatni a Lyme-kórt

Vital - Fri, 08/16/2019 - 13:15
Magyarok által kifejlesztett új eljárás segíthet kimutatni a Lyme-kórt.
Categories: Egészség

Hányás hányinger nélkül - Milyen betegségek velejárója lehet?

Webbeteg - Fri, 08/16/2019 - 13:03
Szinte minden hirtelen jelentkező vagy elhúzódó betegség esetén előfordulhat hányás. A hányást leggyakrabban hányinger előzi meg, de a két jelenség természetesen külön-külön is előfordulhat.
Categories: Egészség
Syndicate content