Feed aggregator

Mitől olyan puha és finom a babák bőre?

Vital - Thu, 10/22/2020 - 09:40
Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.
Categories: Egészség

Csecsemőtől kisiskolásig - a bőrápolás kevéssé ismert alapvetései

Vital - Thu, 10/22/2020 - 09:09
A csecsemők és a kisgyermekek bőrének védőfunkciója nagyon fontos, immunrendszerük fokozatosan fejlődik ki az első életév során. Mit használjunk a picik fürdetésénél, és mire ügyeljünk a későbbi időszakokban?
Categories: Egészség

Koronavírus - 2032 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 46 krónikus beteg

Webbeteg - Thu, 10/22/2020 - 08:51
2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Categories: Egészség

A fogamzásgátló tabletták szedésének szabályai

Webbeteg - Thu, 10/22/2020 - 07:03
A világon több mint 100 millió nő használ valamilyen fogamzásgátló tablettát, ám jelentős többségük nem ismeri eléggé a gyógyszer hatásmechanizmusát, illetve nincs tisztában a szedési hibákból adódó gondokkal sem.
Categories: Egészség

Hasizom-erősítés óriáslabdával

Webbeteg - Thu, 10/22/2020 - 05:06
A hasfeszítéses gyakorlatok (stabilizációs tréning) következő nehézségi fokozata óriáslabdával történik. Az ideális labdaméret a gyakorlásokhoz az a labdaméret, amire ha ráül, akkor a csípő és térdízületei pontosan derékszöget zárnak be.
Categories: Egészség

6 tünet, amellyel kardiológushoz kell fordulni

Webbeteg - Thu, 10/22/2020 - 03:06
Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek okozzák a halálozások több mint felét. Jó tudni, hogy a megelőzés, vagy időben történő beavatkozás életet menthet. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológusa azokról a tünetekről beszélt, amelyek okát feltétlenül ki kell vizsgáltatni.
Categories: Egészség

A menstruáció színe - Ezt árulja el

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 22:05
Az Amerikai Nőgyógyászok Szövetsége közleményben ajánlotta, hogy ugyanúgy az egészségi állapot egyik létfontosságú jeleként tekintsenek rá, mint a vérnyomásra, pulzusra vagy testhőmérsékletre. Úgy érzi, ebben a hónapban eltér a szokásostól a menstruációja? Az alábbi cikkből megtudhatja, mi az a 6 dolog, amit a menstruáció színe az egészségről elárul.
Categories: Egészség

Hová adjuk be az inzulint? A helyes öninjekciózás lépései előretöltött injekciós tollal

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 20:35
Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogy hogyan kell használni az inzulin beadására szolgáló előretöltött injekciós tollat, mikre kell figyelni, és hogyan kerülheti el a hibákat.
Categories: Egészség

7 tipp a helyes lázméréshez

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 18:36
A testhőmérséklet mérésére ma már számos hőmérő és különböző mérési módszerek közül választhatunk. Emellett a mérési helytől függően is változik a normál hőmérséklet - így a helyes lázméréshez az egészséges állapotban itt mért értékeket is figyelembe kell venni. Cikkünkből többet megtudhat a modern lázmérési módszerekről, illetve arról, hogy mire kell figyelnie.
Categories: Egészség

A gombamérgezés elkerülhető!

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 17:05
A szép meleg tavaszi és őszi napokon az erdőben kirándulók gyakorta gombagyűjtéssel is színesítik a jó levegőn eltöltött sétáikat. A nyirkosabb, esős, melegebb időjárás kedvez az erdei gombák fejlődésének, ilyenkor több fajtával is találkozhatunk utunk során.
Categories: Egészség

A magzat fejlődése az ötödik hónapban

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 16:03
A huszadik héten a baba fejének az átmérője már 47 mm, a testtömege körülbelül 30 dkg, közben a magzat hallása is egyre élesebbé válik.
Categories: Egészség

A cukorbetegek 30 százalékának keringési betegsége is van

Webbeteg - Wed, 10/21/2020 - 14:35
A 2-es típusú diabéteszes páciensek közül minden harmadiknál idővel szív- és érrendszeri kór is kialakul. Az érintetteknél ez szinte mindig (tíz esetből kilencszer) érelmeszesedéssel (arterioszklerózissal) együtt járó kardiovaszkuláris betegséget jelent - állapította meg egy 10 ezer egyén bevonásával nemrégiben zajlott kutatás (Capture vizsgálat), amit öt kontinens 13 országában, köztük Magyarországon végeztek.
Categories: Egészség

Nem csak az immunműködéshez, a depresszió ellen is kiemelten fontos a D-vitamin!

Vital - Wed, 10/21/2020 - 14:10
D-vitamin Mivel ismerjük a D-vitamin immunműködésben betöltött szerepét, ezért szorgosan pótoljuk is, főleg, ha egy magzatot hordunk a szívünk alatt. A kismamák...
Categories: Egészség

"Fogas" kérdések a fültisztításról - hogyan szabad és hogyan nem?!

Vital - Wed, 10/21/2020 - 13:40
A fülzsír fontos szerepe - Helyes, mindennapos fültisztítás - Fülzsír túltermelődés és fülzsírdugó - Természetes fültisztítás Vaxol fülspray segítségével
Categories: Egészség

Koronavírus - milyen gyorsteszteket használnak a mentők?

Vital - Wed, 10/21/2020 - 13:10
Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik.
Categories: Egészség

Kamera a fejben: érdekességek a szemről, melyeket csak kevesen tudnak

Vital - Wed, 10/21/2020 - 12:35
Szemgolyónk, a látás szerve, egy különleges érzékenységű kamerát rejt. Ez a bonyolult szerkezet a külvilág ingereinek mintegy kétharmadát fogadja, és továbbítja idegingerületként az agyba.
Categories: Egészség

Koronavírus - Egyes antiszeptikumok és szájvizek képesek lehetnek a koronavírus hatástalanítására

Vital - Wed, 10/21/2020 - 12:10
A laboratóriumi körülmények között végzett kísérletek eredményei azt jelzik, hogy egyes ilyen fertőzés ellenes, a kórokozókat megölő és szaporodásukat gátló...
Categories: Egészség

Pelenkakiütés - veszélyek, tudnivalók, gyógyítás

Vital - Wed, 10/21/2020 - 10:10
Szinte nincs is csecsemő, akinek sosem lett volna piros a pelenkában a popsija. A pelenkában felgyülemlő vizelet hatására a bőr hamar felázik, sérülékennyé válik, és kialakul a pelenka-dermatitisz.
Categories: Egészség

Ősszel is gyönyörű bababőr - mi a titka?!

Vital - Wed, 10/21/2020 - 09:21
Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.
Categories: Egészség

Hogyan csillapítsa otthon a fülfájást?

Vital - Tue, 10/20/2020 - 11:10
Nyáron elsősorban a strandolás során begyűjtött fertőzések okoznak problémát, vagy a fokozott fülzsírtermelődés miatti fülzsírdugó kialakulása okoz gondot. Bármi miatt is jelentkezik a fájdalom, egy biztos: minél gyorsabban szeretnénk elmulasztani, addig is, amíg orvoshoz jutunk.
Categories: Egészség
Syndicate content