Fogbeültetés - ha egy fogat kell pótolni

Ha Önnek csak egyetlen foga hiányzik, egy implantátum vagy korona képes ezt pótolni. A fogászati implantátum a hiányzó fogat és gyökerét is pótolja.

Mi az előnye egyetlen fog beültetésének a hídhoz képest? A fogbeültetés számos előnnyel rendelkezik egyéb fogpótlási megoldásokkal szemben. Azon felül, hogy úgy mutat és funkcionál, mint egy eredeti fog, a fogbeültetés úgy pótolja a fogat, hogy nem kell a szomszédos fogakat károsítani. A hiányzó fog pótlásának másik közismert módja, a fogakra támaszkodó rögzített híd esetében a környező fogakat ugyanis le kell csiszolni, hogy alátámasszák a cementált hidat.

Mivel a fogbeültetés a fog gyökerét is pótolja, a csont megtartása is jobb. Híd használata mellett a foggyökeret korábban körülvevő csontozat elkezdhet felszívódni (pusztulni). A fogászati implantátumok beépülnek az állkapocsba, ezzel pedig segítik a csont egészségének és épségének megőrzését.

Hosszú távon egy önálló implantátum esztétikusabb lehet és tisztántartása is könnyebb, mint egy hídé. A híd körül visszahúzódhat az íny, és ez látható hibát eredményez, amikor a híd fém alapja vagy gallérja szabaddá válik A híd alatt felszívódott csont az esztétikus mosoly elvesztését eredményezhet. A hidat rögzítő cement kimosódhat, lehetővé téve a baktériumok számára, hogy károsítsák a hidat horgonyzó fogat.

Hogyan helyezik be az implantátumot? Először az implantátum kerül behelyezésre, amely úgy néz ki, mint egy csavar, vagy henger. A következő 2-6 hónapban az implantátum és a csont összeforr, és ez képezi a horgonyt a mesterséges fog számára. Ez alatt az idő alatt egy ideiglenes fogpótlási megoldás viselhető az implantátum helye felett.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. Gyakran egy második lépésre van szükség az implantátum feltárásához és a függelék csatlakoztatásához. Ez pillérnek nevezett kis fém oszlop teszi teljessé az alapot, amelyre az új fog kerül. A beavatkozást követően az ínyt néhány hétig hagyjuk gyógyulni.

Van néhány implantátum rendszer (egylépéses), amelyben nem szükséges ez a második lépés. Ezek a rendszerek olyan implantátumot használnak, amely már tartalmazza a csatlakoztatott nyúlványrészt. Forduljon szájsebészéhez tanácsért, hogy melyik rendszer a legjobb az Ön számára.

Végül pedig fogorvosa egy koronának nevezett fogpótlást készít, amelyet csatlakoztat a pillérhez. Rövid idő múltán azt tapasztalhatja, hogy visszanyerte eredeti mosolyát, nincs gondja a beszéddel vagy a rágással. A fogászati implantátumok olyan természetesek mind látvány, mind pedig érzet tekintetében, hogy akár még el is felejtheti foga elvesztését.

Ha személyes konzultációt kérne fogproblémáinak lehető legesztétikusabb megoldására, kattintson ide!