Mit kell tenni a hollywoodi mosolyért?

Nem lehet mindenkinek hófehér a fogsora, már csak azért sem, mert mindenkinek más és más - genetikai okokból is - a természetes fogszíne. Mindenki megteheti azonban, hogy fehérebbé teszi azokat, méghozzá fogfehérítő eljárással.

A fogfehérítés a fogakon lévő foltok és elszíneződések eltávolítása és a fogak színének javítása egy fehérítési eljárás segítségével, annak érdekében, hogy a fogak „fehérebbnek” látszódjanak. Az erősen elszíneződött fogak esetében a fogak kinézete jelentősen javítható, ha a fogorvos egyszerűen letisztítja és felpolírozza azokat.

Az eljárás alapja egy különféle erősségű peroxid alapú keveréket (3%-30% peroxid) használó fehérítési folyamat. Minél magasabb a keverék peroxid koncentrációja, annál erősebb lesz a fehérítő keverék. Miközben hatékonyabbá teszi a fogfehérítést, nagyobb esély is van arra, hogy a környező ínyt és az ajkat is károsítsa. Nagyon fontos ezért, hogy a fogorvos védőanyaggal szigetelje el az ínyt és az ajkakat, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a lágy szövetek bármilyen károsodása, vagy kimarása.

Az otthoni fogfehérítő csomagban általában kisebb koncentrációjú peroxid van, ezért kisebb az esélye bármilyen károsodás bekövetkezésének. Ha mégis túlzottan erős otthoni fehérítő készletet használ valaki, akkor szétmaródhat az ajka és az ínye - a legbiztonságosabb és legkényelmesebb megoldás, ha fogorvos végzi el az eljárást.

Egyes emberek nagyon jól reagálnak a fogfehérítésre és meghökkentően fehérebbek lesznek a fogaik, míg mások csak nagyon kis különbséget észlelnek - különbözőek vagyunk.

Bizonyos embereknek egyáltalán nem érzékeny a foguk a kezelésre, a legtöbb ember azonban valamilyen szintű érzékenységet tapasztal a kezdeti kezelés alatt, vagy utána, amit általában a fogukból eredő szórványos, éles pulzusszerű fájdalomként írnak le. Ezek rendszerint két napon belül elmúlnak. A kezelést követő 48 órában tanácsos elkerülni a forró vagy hideg ételeket, illetve italokat.

Ha személyes konzultációt kérne fogproblémáinak lehető legesztétikusabb megoldására, kattintson ide!