fogorvos

Mit kell tenni a hollywoodi mosolyért?

Nem lehet mindenkinek hófehér a fogsora, már csak azért sem, mert mindenkinek más és más - genetikai okokból is - a természetes fogszíne. Mindenki megteheti azonban, hogy fehérebbé teszi azokat, méghozzá fogfehérítő eljárással.

A fogfehérítés a fogakon lévő foltok és elszíneződések eltávolítása és a fogak színének javítása egy fehérítési eljárás segítségével, annak érdekében, hogy a fogak „fehérebbnek” látszódjanak. Az erősen elszíneződött fogak esetében a fogak kinézete jelentősen javítható, ha a fogorvos egyszerűen letisztítja és felpolírozza azokat.

Az eljárás alapja egy különféle erősségű peroxid alapú keveréket (3%-30% peroxid) használó fehérítési folyamat. Minél magasabb a keverék peroxid koncentrációja, annál erősebb lesz a fehérítő keverék. Miközben hatékonyabbá teszi a fogfehérítést, nagyobb esély is van arra, hogy a környező ínyt és az ajkat is károsítsa. Nagyon fontos ezért, hogy a fogorvos védőanyaggal szigetelje el az ínyt és az ajkakat, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a lágy szövetek bármilyen károsodása, vagy kimarása.

A fogmosásból is lehet baj

Van néhány elővigyázatossági szabály, amelyeket be kell tartani a fogmosásnál. Hiába a jó szándék, ha az nem is a pokolba, de legalábbis is fogínygyulladáshoz vezet. Íme néhány fontos tanács.

Syndicate content